С велосипеди на 1 юни

/ юни 1, 2018

Община Смолян всяка година организира празник на децата. В празничната програма по традиция има състезание с велосипеди за деца от 4 до 14 годишна възраст. Тази година организаторите решиха да променят концепцията на събитието и кръстиха събитието „Велосипедна надпревара“. В надпреварата имаха право на участие деца от 4 до 14 годишна възраст. Разликата бе в това, че събитието нямаше състезателен характер. Участниците бяха разделени във възрастови групи. Всяка възрастова група имаше определено време, за което всеки участник трябваше да направи максимално много обиколки на трасето.

Старт на надпреварата даден г-н Марин Захариев – зам. Кмет на Община Смолян. За всяка направена обиколка участникът получаваше талон, чрез който участваше във велосипедната томбола, която раздаде десетки федербали, топки, хилки за тенис на маса и плажен тенис, фризбира и много други.

Организаторите от Община Смолян раздаваха безплатен сладолед по време и след събитието, който бе безвъзмездно предоставен от сладоледи МЕДИНА.

След края на велосипедното събитие, всички участници се включиха в концерта „Мис и Мистър Капчица“, който се организира от ОДК Смолян и Община Смолян.