Състезание по Дуатлон по повод „Европейска седмица на мобилността“

/ септември 10, 2018

Община Смолян организира за първи път състезание по Дуатлон. Спортното събитие ще се проведе на 21 септември и старта ще бъде даден в 14.00 часа. Организатори на събитието са Община Смолян, ОД на МВР гр. Смолян, РИОСВ гр. Смолян, РУО на МОН. Маршрута който трябва да преминат състезателите е с обща дължина от 4.5 километра, като са предвидени малко повече от 3.5 километра да са велосипедни, а останалите бегови.

Ето и правилата на състезанието:

 

НАРЕДБА ЗА СЪСТЕЗАНИЕ ПО ДУАТЛОН

 1. Организатори – Община Смолян, ОД на МВР гр. Смолян, РИОСВ гр. Смолян, РУО на МОН гр. Смолян.
 1. Цел: Организиране на състезание по Дуатлон (велосипеди и бягане) във връзка с Европейска седмица на мобилността 16-22 септември.
 1. Трасе – Старт с велосипеди от паркинга на стадион “Смолян”→ ул. “ Доктор Петър Берон” по посока кв. Устово→ светофара в кв. Райково→ ул. “Коста Аврамиков”→ → стадион “Септември” (3.7 километра с велосипеди)→ две обиколки на стадиона (800 метра бягане).
 1. Място и време – Състезанието  ще се проведе на 21 септември 2018 г. /петък/. Стартът ще бъде даден на паркинга между Мултифункционалната спортна площадка о стадион “Смолян”, а финала ще бъде на стадион “Септември”. График на състезанието:
 • 13:00 – 13:45 техническа проверка на велосипедите (ще се проведе на старта);
 • 14:00 – Старт от паркинга на стадион “Смолян”;
 • 14:45 – Финал на стадион “Септември” /лекоатлетическа писта/;
 • 15:00 – Церемония по награждаване.
 1. Участници – Участие в състезанието могат да вземат всички лица над 16 годишна възраст. Те ще бъдат разделени в различни дивизии спрямо пол и възраст.
 1. Екипировка – Всички състезатели участват със собствени велосипеди, които трябва да бъдат технически изправни. Всеки участник трябва да мине през технически преглед на велосипеда си преди състезанието. Организаторите ще имат подготвен екип за тази проверка час преди старта.
 1. Регистрация – Всеки желаещ да се включи в състезанието трябва да подаде заявка на sport_smol@abv.bg.  Лица под 18 години могат да се запишат чрез училището в което учат. Регистрации се приемат до 17:00 часа на  20 септември 2018 г.
 1. Награди – След края на състезанието ще бъде организирана церемония по награждаването на лекоатлетическата писта на стадион “Септември”. Във всяка дивизия ще бъдат наградени първите трима с медали. Всеки участник ще получи тениска за състезанието.
 1. Документи – Всеки състезател трябва да представи медицинско свидетелство, което да му позволява участие, както и застраховка. Всеки участник, който не предостави необходимите документи ще трябва да попълни декларация, чрез която няма да има претенции към организаторите при инцидент.
 1. Спортно технически изисквания:

– Всички участници да бъдат в спортен екип;

– Всеки участник ще участва с номера, изтеглени преди старта;

– Номерата се поставят на гърдите и гърба на състезателите;

– Общ старт за всички възрастови групи.

Забележка: Всички спорни въпроси се решават от организационния екип на състезанието и при непредвидени ситуации може да бъдат правени промени.