СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян е втория финалист при 8-10 клас

/ ноември 14, 2018

Втория мач от днешната програма противопостави отборите 8-10 клас на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян и ПГТТ „Христо Ботев“ гр. Смолян. Мача започна с видимо предимство за възпитаниците на Първо училище. Те показаха добра тактическа дисциплина и добри технически умения.

Резултата бе открит още в 8-та минута в полза на момчетата от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян. Пет минути по- късно преднината бе удвоена и това донесе необходимото спокойствие в техния отбор. Головата серия продължи и пет минути по- късно, като в 30-та минута резултата вече бе 5:0 в полза на момчетата от Първо училище.

При последната и атака възпитаниците на ПГТТ „Христо Ботев“ гр. Смолян успяха да достигнат до своето почетно попадени. След бърза контраатака, техен футболист остана очи в очи с вратаря и намали резултата на 5:1.

Второто полувреме започна на много ниски обороти. След направени множество смени, и двата отбора започнаха да грешат повече при изнасянето на топката. През тази втора част, момчетата от Първо училище доиграха мача като на тренировка. В самия край на двубоя бяха добавени нови две попадения в полза на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян, за крайното 7:1 и си осигурена място на финала.

Отбора на ПГТТ „Христо Ботев“ гр. Смолян ще се изправи срещу ППМГ „Васил Левски“ гр. Смоля в пряк сблъсък за третото място, докъта  ПГТТ „Христо Ботев“ гр. Смолян ще срещне ПГИ „Карл Маркс“ гр. Смолян в битка за първото място и квота за областен кръг.