След много емоционален мач СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян зае последното свободно място на полуфиналите при 5-7 клас

/ ноември 12, 2018

Днес от 12.00 часа се изигра и последния четвъртфинал от футболния турнир за 5-7 клас на ученически игри 2018/2019 общински кръг Смолян. В него се изправиха един срещу друг отборите на ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян. Като най- очакван от четвъртфиналните сблъсъци, мача предложи истински емоции за десетките зрители дошли да подкрепят отборите.

В началните минути и двата отбора играеха много мобилизирано и си личеше добрата им подготовка. Като доказателство за футболните качества на мача, не може да бъде пропуснат факта, че и двата отбора използваха много активно фланговите си футболисти от което произтичаха добри положения пред двете врати. В 10-та минута, след колективна грешка в защита на „Математиците“, момчетата на първо откриха резултата.

Това накара възпитаниците на ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян да потърсят бързо изравняване. Мисълта за бързо връщане на попадението изигра лоша шега, като защитата остави много свободни места за бързи контраатаки. Така до края на полувремето отбора на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян добави нови две попадения в своя актив. При резултат 3:0 на почивката, всички очакваха безпроблемно „затваряне“ на мача от футболистите на Първо училище.

На противоположното мнение бе целия щаб на ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян. След разбора на почивката отбора излезе напълно преобразен. Още от началото на полувремето, „Математиците“ показаха, че не приемат случващото се и са крайно убедени да променят нещата. След поредна своя добра атака по левия фланг, топката се озова в мрежата на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян. Две минути по- късно, за втори път по сходен начин, вратата на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян бе превзета и резултата стана 3:2.

Окрилени от резултата и от добрата игра, която показват, възпитаниците на ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян натиснаха своя съперник с дълбока преса. в 55-та минута, след разбъркване, състезател на Първо училище бе фаулиран в наказателното поле и така вратаря на  ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян трябваше да спасява доброто второ полувреме. След като отне не малко време на съдията да подреди всички футболисти извън дъгата на наказателното поле, в краката на изпълнителя на дузпата се наля напрежение и след анемичен удар и добър рефлекс на вратаря резултата бе запазен 3:2.

В самия край на мача, напрежението бе голямо. Футболистите на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян повече се защитаваха, от колкото мислиха за организиране на атаки. Тази тактика се оказа печеливша. Три минути преди да изтече редовното време, след грешка на защитниците на „Математиците“, момчетата на Първо училище реализираха четвърти гол, с което и осигуриха своето участие напред.

Така СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян ще се изправи срещу ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян в спор за място на финала. Мачът ще е на 16.11.2018 г. от 12:00ч. на стадион „Смолян“.