„Първо“ и „Шесто“ си размениха по една победа на финалите при 5-7 клас

/ ноември 30, 2019

Отборите момичета и момчета на СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян и ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян играха двата финала за 5-7 клас. От 9:30 часа започна първия мач при момчетата.

Мача започна с пълна доминация на отбора на Първо училище. Момчетата показаха много добра отборна игра, както и тактическа подготовка. Първия гейм премина под абсолютната „диктовка“ на възпитаниците на СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян и го затвориха с резултат 25:5. През втория гейм момчетата на ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян се „събудиха“ и успяха да спечелят 16 точки. Най – оспорван бе последния гейм. В играта на двата отбора имаше много грешки, но до резултат 11:10 в полза на Първо, точките бяха „една за една“. След три много добри сервиза възпитаниците на Първо си осигуриха спокойствие до края на мача. С резултат от 3:0 (25:5; 25:16; 25:12) отбора на момчетата 5-7 клас на СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян спечели квота за участие в следващия областен кръг на ученическите игри.

Втория мач между момичетата 5-7 клас на СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян и ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян изиграха сходен мач, но този път доминацията бе на ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян. Първия гейм завърши при резултат 25:5 и с това момичетата на Шесто училище категорично показаха, че имат огромно желание и амбиция да спечелят първото място. Втория гейм бе по – равностоен, но липсата на грешки от страна на момичетата на  ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян не остави никакъв шанс на възпитаничките на Първо училище и гейма бе затворен с резултат 25:12. Третия гейм бе еквивалентен на втория и с резултат 3:0 (25:5; 25:12; 25:16) момичетата на шесто ще представят община Смолян на областния етап на ученически игри 2019/2020.