ПГИ „Карл Маркс“ с квота за Областен етап на Ученически игри по бадминтон 8-10 клас момчета

/ март 13, 2018

Днес бе проведен турнира по бадминтон за ученици 8-10 клас, час от Общински кръг на УИ 17/18. Срещите се изиграха в салона на ПГИ „Карл Маркс“ гр. Смолян, като в него участие взеха отборите на домакините на ПГИ, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян и отбора на ОУ „Юри Гагарин“ гр. Смолян. Интерес привлече отбора на Пето училище, което е до 7 клас, но бадминтона се е превърнал във водещ спорт сред учениците.

Състезанието бе отборно. Регламента предвижда, отбор победител, да е този, чиито състезатели спечелят първи три победи, като се играят първо три мача сингъл и след това два мача по двойки.

Програмата на турнира предвиждаше, откриващия двубой да бъде между ПГИ и ОУ „Юри Гагарин“ гр. Смолян. Първия мач бе между Микаел Генадиев (ПГИ) и Богомил Пашалийски (Пето). За по малко от 20 минути, Богомил успя да спечели мача си и така Пето поведе в двубоя. Втората среща бе между Мартин Велков (ПГИ) и Данаил Топалов (Пето). След интересен мач, Матин успя да изравни резултата в двубоя. Третия мач бе между Борислав Монев (ПГИ) и Асен Топалов (Пето). Мача премина под диктовката на Асен, който въпреки, че е по- малък от всички останали състезатели, впечатли с отиграванията си спечели респекта на съперниците. Така той успя да даде на ново аванс на училишето си и Пето поведе с 2:1.

Първата среща по двойки бе спечелена от ПГИ и така се стигна до 2:2 и изиграване на решителен пети мач. Мача бе по двойки, като в началото на срещата си личеше респекта от страна на състезателите на ПГИ. Те загубиха първия гейм, но след почивката се концентрираха и спечелиха мача, а така и двубоя с Пето при резултат 3:2 в полза на ПГИ.

Втория двубой бе между СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян и ОУ „Юри Гагарин“ гр. Смолян. Първия мач бе между Станчо Йосков (Пето) и Константин Диев (Първо). Мача започна отлично за Станчо, който поведе в гейм, но в крайна сметка Константин спечели мача и даде предимство на първо.

 Втория мач бе между Костадин Петров (Пето) и Мартин Юруков (Първо). Мача бе със сходен сценарий и така Мартин даде аванс на Първо от 2:0 и изглеждаше, че следващите срещи ще са протоколни.

 

 Случи се точно обратното. В третия мач, Богомил Пашалийски (Пето) не даде шанс на Михаил Чешитев (Първо) и намали изоставането на училището си на 2:1, като следваха първите двойки.

 

 В първия двойков мач за двубоя, в двойката на Пето бе включен Асен Топалов, който успя заедно с Станчо да вкарат двубоя отново в драматичен пети мач. За съжаление, контузия на състезател на Първо попречи мача да се изиграе и така Пето спечели двубоя след грандиозен обрат от 0:2 до 3:2.

 

 Последния двубой бе между ПГИ и Първо. След като състава на първо бе числено намален поради контузия, състезателите на ПГИ се нуждаеха от само две победи в двубоя за да станат шампиони на Общински етап. Мартин Велинов и Микаел Генадиев направиха точно това, като спечелиха първите два мача и поради факта, че Първо нямаха възможност да свормират двойка за евентуален втори двойков мач, ПГИ вдигна купата на шампионите.