Отбора на ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян е последния полуфинал при 11-12 клас

/ ноември 15, 2018

Отборите на ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян и ПГТТ „Христо Ботев“ гр. Смолян изиграха последния четвъртфинал на футболния турнир от ученически игри 2018/2019 общински кръг Смолян.

Още от самото начало на мата „Математиците“ бяха по- активния отбор. До 15-та минута всички атаки бяха в тяхна полза, докато момчетата на ПГТТ се опитваха да организират контраатаки. След изстрел извън наказателното поле, вратарят на ПГТТ „Христо Ботев“ гр. Смолян не успя да се намеси както трябва и резултата бе открит 1:0 в полза на ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян.

Играта и на двата отбора не се промени до края на първата част. Възпитаниците на ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян атакуваха постоянно и техните усилия бяха възнаградени с още три гола, и така при резултат 4:0 двата отбора се оттеглиха на почивка.

Второто полувреме бе на много по- ниски обороти. Атаките на „Математиците“ бяха по- анемични и неорганизирани. От това се възползваха техните съперници от ПГТТ „Христо Ботев“ гр. Смолян, които в 80-та минута отбелязаха почетно попадение, след най- добрата им атака в мача. Това бе и всичко интересно в мача, който завърши при резултат 4:1 в пола на ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян.

По този начин отбора ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян се класира на полуфиналите, където ще срещне отбора на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян в спор за участие на финала.