Отбора на ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян вдигна купата за 3-то място при 8-10 клас

/ ноември 20, 2018

Втория мач от днешната програма на футболните мачове част от ученически игри общински кръг Смолян малкия финал за 3-то място. В двубоя един срещу друг излязоха отборите на ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян и ПГТТ „Христо Ботев“ гр. Смолян.

Още от началото на мача футболистите на ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян започнаха по- активно. След първите си 3-4 атаки, „Математиците“ не успяха да отправят сериозен удар към вратата, но се видяха сериозни пробойни в защитата и по- специално от левия фланг. В 10-та минута резултата бе открит в полза на ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян 1:0. След поредна добра атака, „Математиците“ успяха да преодолеят вратаря на ПГТТ „Христо Ботев: гр. Смолян. Пет минути по- късно резултата бе удвоен с идентична атака, започнала по десния фланг.

Организацията на атаките от страна на ПГТТ „Христо Ботев“ гр. Смолян не се получаваше, но в 20-та минута бе допусната колективна грешка в защитата на ППМГ и това доведе до намаляване на резултата 2:1. Докрая на полувремето ситуацията на терена не се промени с още три гола, отбора на ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян посрещна почивката с комфортна преднина от четири гола.

В началото на второто полувреме бяха направени смени и в двата отбора. Свежите футболисти се опитаха да задържат темпото от първата част, но може би заради резултата, те нямаха достатъчно голям заряд и мача загуби от динамиката си. През цялата втора част момчетата от ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян доминираха и успяха да добавят нови два гола в своята сметка и така да оформят крайния резултат 7:1.

След мача двата отбора бяха наградени. Финалния сблъсък за първото място, което дава квота за участие в областния кръг на ученически игри 2018/2019 ще е между отборите на ПГИ „Карл Маркс“ гр. Смолян и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян на 23.11.2018 г. от 12:00 часа на стадион „Смолян“.