Отбора на ПГИ „Карл Маркс“ гр. Смолян е финалист при 8-10 клас

/ ноември 14, 2018

Първия полуфинал от футболния турнир част от ученически игри 2018/2019 общински кръг Смолян бе спечелен от ПГИ „Карл Маркс“ гр. Смолян. „Икономистите“ победиха с 5:1 момчетата от ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян.

Мача започна равностойно. И двата отбора бяха съсредоточили играта си в средата на терена и рядко се използваха двата фланга. В средата на първата част, след добре организирана атака, нападател на ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян излезе очи в очи с противниковия вратар и откри резултата. Това попадение не се отрази на играта в отбора  на ПГИ и в самия край на полувремето резултата бе изравнен.

Момчетата от ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян започнаха по сковано втората час. Това се дължеше на видимата умора у тях. Това веднага бе забелязано от щаба на ПГИ и атаките им станаха по масирани. Около 60-та минута се получи разбъркване пред вратата на „Математиците“ от което се възползва най- добре противников нападател, за да даде преднина на ПГИ „Карл Маркс“ гр. Смолян за 2:1.

Този гол бе ключов за мача. След него възпитаниците на ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян и те не успяха да се върнат в мача. До края на срещата те инкасираха още три гола и така отбора на ПГИ „Карл Маркс“ си осигуриха победата с 5:1 и мач за първото място и квота за участие на областен кръг.

Момчетата на ППМГ „Васил Левски“ ще се борят за третото място с загубилия втория полуфинал при 8-10 клас.