Отбора на ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян завоюва място на полуфиналите при 5-7 клас

/ ноември 9, 2018

Днес стартира турнира по футбол за 5-7 клас, част от ученически игри 2018/2019 общински кръг Смолян. На стадион „Смолян“ от 12 часа започна мача между отборите на ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ с. Смилян. Още от самото начало на мача се усещаше напрежение и в     двата отбора, което се изразяваше с много грешки в средата на терена. След 5-та минута напрежението поспадна и започна да се виждат много качествени изпълнения и от двата отбора. Първата по сериозна атака бе в актива на ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян, но нападателят им стреля високо над врата.

След многоходова атака, момчетата на ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян успяха да изведат своя нападател очи в очи с противниковия вратар и след хладнокръвен изтрел в долния десен ъгъл навратаря, направи резултата 1:0.Този развой на събитията не притесни символичните гости от ОУ „Св’Св’ Кирил и Методий“ с. Смилян. Три минути след като бе открит резултата, смилянци проведох атака, която премина и през двете крила, техен футболист засече топката с топовен удар от дъгата пред наказателното поле. Вратарят на ОУ „Иван Вазов“ гледаше безпомощно топката, която се отби в горната греда и така резултата остана не променен.

След тази опасност, символичните домакини от ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян започнаха да владеят топата по- продължително. Това доведе и до желания резултата за тях. В рамките на три минути, в 25-та и 28-та минути, момчетата със сини екипи реализираха нови два гола и така изпратиха мача на почивка при резултат 3:0 в тяхна пола.

Второто полувреме започна много по- открито от първото. И двата отбора се хвърлиха в атака, но още в средата му силите на ОУ „Св.Св. Кирил и Методи“ с. Смолян започнаха да привършват и това създаде редица голови положения пред тяхната врата. В крайна сметка до нов гол не се стигна и така отбора на ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян вече чака своя съперник на полуфиналите, който ще се определи от двубоя между ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян и СУ „Св.Св. Кирил и М

етоди“ гр. Смолян.