Отбора на ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян е втория финалсит при 5-7 клас

/ ноември 16, 2018

Втория полуфинал на футболния турнир за 5-7 клас, част от ученически игри 2018/2019 общински кръг Смолян бе между отборите на ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян.

Срещата изцяло мина под диктовката на възпитаниците на Шесто училище. Още от първия съдийски сигнал те започнаха да организират мощни атаки през фланговете и центъра на терена. Като отговор на мощните атаки, момчетата на Първо училище заложиха на тактика за поставяне на противниковия отбор в изкуствена засада. Тази изключително трудна тактическа задача бе изпълнява много умело. Възпитаниците на ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян бяха изпаднали в ситуация на засада над десет пъти а половин полувреме.

При една от атаките на отбора на ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян, защитниците на противниковия отбор „увиснаха“ и резултата бе открит 1:0. След този гол момчетата на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян не успяха да отговорят и отборите се оттеглиха на почивка при резултат даващ минимална преднина на ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян.

Второто полувреме започна отново с натиск на възпитаниците на ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян. През цялото полувреме те имаха над 6-7 възможности за удвояване на резултата, но стража на Първо училище, който може да бъде обявен за играч на мача, запазваше надеждите на своя отбор. За цялото полувреме бяха организиран само две по- опасни атаки от възпитаниците на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян, които не затрудниха вратаря на Шесто училище.

С последната атака в мача, нападателите на ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян най- сетне успяха да вкарат втори гол с който оформиха крайното 2:0 в тяхна полза. Така отбора на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян ще се изправи срещу отбора на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ гр. Смолян в спор за първото място и квота за следващия етап на учениеските игри. За отбора на ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян предстои битка за третото място срещу отбора на СУ „Отец Паисий“ гр. Смолян.