Възпитаниците на ПГИ „Карл Маркс“ гр. Смолян са първите финалисти при 11-12 клас по футбол

/ ноември 15, 2018

Отборите на СУ „Отец Паисий“ гр. Смолян и ПГИ „Карл Маркс“ гр. Смолян изиграха много равностоен полуфинал при възрастова група 11-12 клас за ученически игри 2018/2019 общински кръг Смолян.

Мача се очакваше с голям интерес, тъй като двата отбора имат амбиция за спечелване на първото място. Двубоя започна на с ниско темпо, което се дължеше на това, че и двата отбора обръщаха по- голямо внимание на защитата. Битката се водеше в средата на терена и опасните атаки липсваха. В 35-та минута се получи разбъркване в наказателното поле на Седмо училище. След слаба вратарска намеса резултата бе открит от нападател на „Икономистите“ и така отборите се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 за ПГИ „Карл Маркс“ гр. Смолян.

Второто полувреме започна доста по- динамично и интересно. Двата отбора поглеждаха по- често към противниковата врата. След разменени няколко добри атаки, „Икономистите“ реализираха второ попадение, което създаде напрежение у възпитаниците на Седмо училище и те свалиха „гарда“.

До края на мача ситуацията на терена се диктуваше от отбора на ПГИ „Карл Маркс“ гр. Смолян. В самия край на мача с третото си попадения „Икономистите“ оформиха крайния резултат 3:0 и ще спорят за първото място с победителя от мача СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян и ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян.