Атанас Тунев спечели „Купата на Кмета“ по Тенис на корт

/ март 5, 2018

Изигра се големия финал на Основния турнир за „Купата на Кмета по Тенис на корт, организиран от Община Смолян. Мача се игра в Спортна зала „Величко Чолаков“ и продължи в рамките на един час. Право на участие във финала си бяха осигурили Атанас Тинев и Димитър Овчаров.

Мачът започна при почти пълна зала. В откриващия гейм сервира Овчаров, който не допусна много двойни грешки и успя да го спечели. Още при първите точки на втория гейм, Тинев показа голямата си мотивация и за много кратко време успя да изравни резултата. Концентрацията му не падна и успя да осъществи пробив в следващия гейм за 2:1.До края на сета Тинев успя да пробие още веднъж и така затвори сета при 6:2.

Втория сет започна отново много добре за Тинев , като може да се отбележи нервност в отиграванията на Овчаров. След първите два гейма, Тинев водеше с 2:0, но допусна спад в играта и резултатът бе изравнен 2:2. От тук до края на мача доминираше Атанас и затвори мача при 6:2 6:2.

След края на мача, тенесистите бяха наградени от Марин Захариев зам.- Кмет на Община Смолян. По време на церемонията бяха

изказани специални благодарности към главния организатор на турнира Христо Богомилов.